ERP-järjestelmän ostoprosessi

Miten hankkia moderni ERP-järjestelmä onnistuneesti?

Vastaa näihin kysymyksiin ennen uuden ERP-järjestelmän hankintaa

Modernin ERP-järjestelmän hankinnan ei tarvitse olla pitkä ja raskas prosessi, mutta se on joka tapauksessa yksi yrityksen tärkeimmistä IT-päätöksistä. Taustatutkimus, prosessien kartoitus ja yrityksesi tarpeiden ymmärrys auttavat tässä. Lue alta lisää ERP-järjestelmän hankintaprosessin vaiheista.

Mistä aloittaa?

Mieti, mitkä ovat yrityksesi vahvuuksia ja varmista, että etsit ohjelmistotoimintoja, jotka vahvistavat niitä entisestään. Älä mieti vain nykyhetkeä vaan myös tulevia tarpeitasi. Varmista, että etsit ratkaisuja, jotka kasvavat yrityksesi kanssa.

Modernin ERP-ratkaisu tarjoaa todennäköisesti enemmän kuin mitä minimitavoitteesi on. Parhaimmillaan se on työkalu, jonka avulla voit toteuttaa liiketoimintamalliasi paremmin. On tärkeää investoida sellaiseen ratkaisuun, joka palvelee myös tulevaisuudessa, vielä 10-20 vuoden kuluttua.

ERP-järjestelmän käyttöönotto

Modernin ERP-järjestelmän käyttöönotto on helpompaa kuin usein luullaan. On kuitenkin hyvä huomioida, että perinteisen ja pilvi-ERP:n välillä on paljon eroja. Yksi niistä on käyttöönoton ketteryys. Käyttöönotto perustuu parhaaksi koettuihin käytäntöihin ja se toteutetaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Kysy itseltäsi:

  1. Mitkä ovat nykyisen ratkaisumme todelliset rajoitukset?
  2. Mitkä ovat kriittiset ja tärkeimmät tarpeemme?
  3. Minne olemme menossa ja miten pääsemme sinne?
  4. Mitkä liiketoimintaprosesseistamme ovat oikein mitoitettuja ja mitkä eivät?
  5. Mitä nykyisiä järjestelmiä ja prosesseja ilman emme voi toimia?
  6. Keiden kaikkien yrityksestämme tulisi olla mukana?
  7. Mikä on budjettimme ja potentiaalinen sijoitetun pääoman tuotto?
Cloud ERP buyer’s guide

Pilvi-ERP: ostajan opas

Hyvässä hallinnassa oleva talous muodostaa yrityksen selkärangan. Se on elintärkeä tekijä yrityksen menestymisessä, etenkin pitkällä aikavälillä katsottuna. Menestyäkseen työssään ja rakentaakseen vahvan taloudellisen selkärangan, talousosasto tarvitsee avukseen oikeanlaiset työkalut. Pahimmassa tapauksessa taloushallinnon henkilöstö tuhlaa joka kuukausi aikaansa manuaaliseen tuplatyöhön, nojaten työssään liikaa taulukkolaskelmiin.

Pilvi-ERP: ostajan opas käsittelee liiketoiminta-alustan 9 tärkeintä ominaisuutta ja sitä, kuinka oikea ratkaisu auttaa yritystäsi pysymään nopeasti muuttuvassa businessmaailmassa mukana. Opas on englanninkielinen.

Oppaat-sivultamme löydät lukuisia muita NetSuite-oppaita.

Puhukaa siitä mitä yrityksesi tarvitsee, ei vain myyjän tuotteesta

Kun tapaat ohjelmistotoimittajia, vaadi kuulla muutakin kuin pelkästään järjestelmän upeista toiminnallisuuksista. Myyjät ovat hyvin fokusoituneita omaan tuotteeseensa, ja heidän tekninen tietämyksensä ei aina tuo vastauksia asiakkaan todellisiin tarpeisiin. Varmista, että puhutte sinun yrityksesi toiminnoista, ette ainoastaan heidän tuotteestaan.

Kaksi tärkeää tavoitetta

Ensisijaisesti sinun tulisi etsiä ratkaisua, joka auttaa maksimoimaan yrityksesi sisäisen tehokkuuden. Samalla on syytä pitää mielessä millainen ratkaisu vahvistaa yrityksesi kykyä tarjota asiakkailleen lisäarvoa. Näihin kysymyksiin onkin syytä palata aina tarpeen tullen: auttaako tämä meitä toimimaan tehokkaammin ja tuoko tämä asiakkaillemme lisäarvoa?

Sinun vastuullasi on selvittää oman yrityksesi vahvuudet ja heikkoudet, ohjelmistotoimittajan tehtävänä on puolestaan kertoa toimialan parhaista käytännöistä ja etenkin siitä miten heidän ratkaisunsa voisi auttaa yritystäsi. Kysele, haasta ja kerää niin paljon arvokasta tietoa kuin mahdollista, jotta saat tapaamisesta mahdollisimman paljon irti.  

BI-ratkaisut

ERP-toimittajien arviointi

Näin tehokas päätöksentekoprosessi toimii:

  • Pilvi?
  • Perinteinen ERP?
  • Toimialaan kapea-alaisemmin erikoistuneet pienet palveluntarjoajat?
  • Haasta heitä ymmärtämään liiketoimintaasi ja tunnistamaan yrityksesi tärkeimmät prosessit.
  • Etsi toimittajaa, joka ymmärtää miksi teette sitä mitä teette, ja miten he voivat auttaa.
  • Pyydä demo järjestelmän toiminnasta

Pyydä yksityiskohtaisempi demo perustuen omiin vaatimuksiisi

Pyydä tarjous käyttöönoton ensimmäisestä vaiheesta

Perusta päätöksenteko:

  • Ratkaisun sopivuuteen
  • Lyhyen ja pitkän aikavälin hyötyihin
  • Käyttöönoton kustannuksiin
  • Järjestelmäinvestointiin
  • Omistuskustannuksiin

Haluaisimme kuulla sinusta!

Onko sinulla kysyttävää talouspalveluista tai ratkaisuistamme, vai haluaisitko kenties varata ilmaisen demon? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Ota yhteyttä paikallisiin myyntitiimeihimme tai täytä lomake ja jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä.