Tietosuoja- ja evästekäytäntö 2018-08-30T11:49:32+00:00

Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Oikeutesi henkilötietojen antajana

Staria Oyj, jäljempänä ”Yhtiö”, on Tietosuoja-asetuksen nojalla henkilökohtaisesti vastuussa henkilötietojen käsittelystä.

Verkkosivustollamme vierailevien henkilöiden tietosuoja on meille tärkeä. Meillä on vastuu huolehtia siitä, että sivustolla keräämiämme henkilötietoja käytetään ainoastaan aiottuun tarkoitukseen. Suojaamme henkilötietojasi luvattomalta tarkastelulta ja käytöltä.

Alla on yhteenveto meidän velvollisuuksistamme sekä sinun oikeuksistasi henkilötietojen antajana.

Henkilötietojen käsittely

Jotta voimme vastata esittämääsi kysymykseen tai pyyntöön, voimme tarvita sinulta joskus henkilötietoja, kuten nimi, osoite, yrityksen nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Näitä tietoja käytetään yhteydenottoon sinuun. Oikeus tallentaa henkilötietojasi perustuu oikeuteen tasapainottaa etuja.

Linkit

Verkkosivustolla www.staria.com on linkkejä muille sivustoille. Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta muihin sivustoihin, joten sinun tulee tarkastaa kyseisten verkkosivustojen tietosuojakäytännöt ennen kuin lähetät henkilötietojasi niille.

Esimerkkejä tarkoituksista

Ajankohtaista-sivuilla antamiesi henkilötietojen avulla sinulle ilmoitetaan sähköpostilla, kun uusi blogikirjoitus on julkaistu, tai sinulle lähetetään pyytämisiä tietoja (esimerkiksi oppaita). Ajankohtaista-sivuilla antamiesi henkilötietojen avulla sinulle voidaan myös ilmoittaa itseäsi kiinnostavista aktiviteeteista ja voit ilmoittautua niihin.

Yhteydenottoa varten annettuja henkilötietoja käytetään yhteydenottoihin ja niiden avulla sinulle annetaan tarvitsemaasi tukea.

Tule meille töihin-välilehdellä antamiasi henkilötietoja käytetään rekrytointitarkoituksiin.

Henkilötietojasi voidaan siirtää muille Yhtiön konserniin kuuluville yhtiöille. Nämä muut Konserniin kuuluvat yhtiöt voivat olla erillisesti vastuussa henkilötietojen käsittelystä kuhunkin palveluun tai toimintoon sovellettavien käyttöehtojen mukaisesti ja yhtiöön sovellettavan kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietoja voidaan myös antaa alihankkijoille, joita yhtiö käyttää palvelun tarjoamiseen, mm. taloudellisten tietojen julkaisemiseen, kutsuihin, rekrytointiin ja yhtiökokouksen järjestämiseen. Jokainen nimetty alihankkija toimii Yhtiön edustajana henkilötietojen käsittelyssä.

Antaessasi henkilötietojasi Yhtiölle haluamme, että koet tietojesi olevan turvassa.  Toteutamme tämän vuoksi kaikki kohtuulliset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi. Käytämme mm. SSL-suojausta. Henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuojalain määräysten mukaisesti.

Järjestelmät, joita käytämme tietojen tallentamiseen, on perustavanlaatuisesti mukautettu noudattamaan EU:ssa voimassa olevaa yksityisyyden suojaa koskevaa lainsäädäntöä tässä kuvaillun mukaisesti.

Jos sinulla on tähän Tietosuojakäytäntöön tai Yhtiön toteuttamaan henkilötietojen käsittelyyn liittyviä kysymyksiä tai jos haluat oikaista virheellisiä tietoja, ota yhteyttä osoitteeseen info@staria.com. Sinulla on myös oikeus pyytää tietoa Yhtiön käsittelemistä henkilötiedoistasi maksutta kerran kalenterivuoden aikana. Tällaiset rekisteröintiin liittyvät pyynnöt on tehtävä kirjallisesti, allekirjoitettava henkilökohtaisesti ja lähetettävä osoitteeseen: Staria Oyj, Yrjönkatu 24, 00100 Helsinki.

Oikeutesi antaessasi henkilötietojasi

Tallennamme ainoastaan tietoja, joita tarvitsemme edellä kuvailtuihin tarkoituksiin. Tietojen antajana sinulla on milloin tahansa oikeus:

  •      Tarkastella tietoja, joita tallennamme sinusta.
  •      Muuttaa tai päivittää tietoja, joita meillä on.
  •      Pyytää, että tietosi poistetaan ja unohdetaan.
  •      Pyytää, että vaikka tietoja tallennetaan, niitä ei enää yhdistetä sinuun henkilönä.

Mikäli haluat toimia näin, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@staria.com tai soita meille: +358 42 4422 000.

Sinulla on lisäksi oikeus saada meiltä sähköpostitse tietoa tallentamiimme tietoihin liittyvistä rikkomuksista.

Digitaalinen tieto ja digitaaliset kanavat

Yhtiö lähettää sinulle digitaalista tietoa erilaisissa tarkoituksenmukaisissa muodoissa ja kanavissa, tiedon sisällöstä ja tarkoituksesta riippuen. Muotoja, joissa käytämme ja suunnittelemme tietoja, ovat esimerkiksi sähköpostien teksti, grafiikka ja kuvat.

Kuinka pitkään henkilötietoja säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on tarpeen digitaalisen tiedon toimittamiseksi sinulle edellä kuvailtuihin tarkoituksiin. Jos et halua enää saada tietoja, voit poistua postituslistalta helposti täällä.

Kävijän tunnistaminen – Evästeet ja lokit

Kun vierailet Starian verkkosivustolla, päätelaitteellesi tallennetaan tietoja ”evästeen” muodossa. Evästeet ovat pieniä, päätelaitteellesi tallennettavia tiedostoja, jotka tallentavat tiettyjä asetuksia ja tietoja, joita selaimesi jakaa verkkosivustomme kanssa.

Evästeiden avulla voimme esimerkiksi räätälöidä verkkosivustomme niin, että se vastaa paremmin kiinnostuksen kohteitasi, tai tallentaa salasanasi, jotta sinun ei tarvitse syöttää sitä jokaisella käyttökerralla. Yleisenä sääntönä emme koskaan kerää henkilötietoja evästeiden kautta, ellet ole antanut siihen nimenomaista suostumustasi.

Jos et halua meidän tunnistavan päätelaitettasi, määritä Internet-selaimesi asetukset niin, että kaikki evästeet poistetaan laitteeltasi, kaikki evästeet estetään, tai niin, että saat varoituksen ennen kuin eväste tallennetaan. Alempana on annettu lyhyet ohjeet tähän.

Huomaa, että jotkin verkkosivuston toiminnat eivät välttämättä toimi, tai eivät toimi kunnolla, ilman evästeitä.

Evästetyypit

Evästeet voidaan jakaa neljään kategoriaan riippuen niiden tehtävästä ja käyttötarkoituksesta: ehdottoman välttämättömät evästeet, suorituskykyä parantavat evästeet, toiminnalliset evästeet ja evästeet markkinointitarkoituksiin.

Ehdottoman välttämättömät evästeet

Ehdottoman välttämättömiä evästeitä tarvitaan Starian verkkosivuston selaamiseen sekä verkkosivuston perustoimintojen toimimiseen, kuten anonyymien istuntotunnisteiden luomiseen useiden samaan aiheeseen liittyvien kyselyjen niputtamiseksi palvelimelle.

Suorituskykyä parantavat evästeet

Suorituskykyä parantavat evästeet keräävät verkkosivustomme käyttöön liittyvää tietoa, mukaan lukien esimerkiksi käytetyt Internet-selaimet ja käyttöjärjestelmät, aiemmin vierailemiesi verkkosivustojen verkkotunnukset, vierailujen lukumäärä ja niiden keskimääräinen kesto sekä ladatut sivut.

Nämä evästeet eivät tallenna mitään tietoja, jotka mahdollistaisivat käyttäjän tunnistamisen henkilökohtaisesti. Niiden avulla kerätty tieto kootaan yhteen ja se pysyy näin ollen anonyyminä. Suorituskykyä parantavien evästeiden tarkoituksena on parantaa verkkosivuston käyttäjäystävällisyyttä ja parantaa siten käyttäjän käyttökokemusta. Tällaiset evästeet voidaan estää luomalla poikkeus-eväste.

Toiminnalliset evästeet

Toiminnallisten evästeiden avulla verkkosivusto tallentaa käyttäjän aiemmin syöttämiä tietoja (kuten käyttäjätunnus, kielivalinta tai käyttäjän sijainti) voidakseen tarjota käyttäjälle parempia ja yksilöllisempiä toimintoja. Lisäksi toiminnalliset evästeet mahdollistavat pyyntötoiminnot, kuten esimerkiksi videoiden toiston, sekä sen, että käyttäjän päätökset estää tai poistaa päältä tietty toiminto (esim. verkkoanalytiikka) pysyvät käytössä (”Opt-Out-eväste”).

Evästeet markkinointitarkoituksiin

Markkinointitarkoituksiin luotuja evästeitä käytetään tarkoituksenmukaisemman sisällön tarjoamiseen käyttäjille heidän kiinnostuksenkohteidensa perusteella. Niitä käytetään myös mainoksen näyttötiheyden rajoittamiseksi ja mainoskampanjoiden tehokkuuden mittaamiseksi ja hallitsemiseksi. Ne rekisteröivät, ovatko käyttäjät vierailleet verkkosivustolla vai eivät, ja mitä sisältöä käytettiin. Nämä tiedot voidaan myös jakaa kolmansien osapuolien, kuten esimerkiksi mainostajien, kanssa. Tällaiset evästeet liittyvät usein kolmannen osapuolen verkkosivustojen toimintoihin. Evästeiden käytön voi estää luomalla Opt-Out-eväste (katso ”evästeiden hallinta”).

Miten evästeet kytketään pois päältä?

Seuraavista linkeistä löytyy yksityiskohtaista tietoa siitä, miten evästeet kytketään pois päältä yleisesti käytetyissä selaimissa.

Mozilla Firefox

Internet Explorer

Google Chrome

Safari

Jos sinulla on vielä kysyttävää evästekäytännöstämme, napsauta “Yhteystiedot” ja lähetä kysymyksesi ja ehdotuksesi meille.